top of page
IMG_5375.jpg

Get in touch!

Address

Le Guinot

21 Rue du Guinot

Le Lac Est

24610 Saint Martin de Gurson

Contact

Phone: 0032 486 51 29 72

              0032 474 36 59 59

E-mail: karolien.reyntens@gmail.com

 

Please contact us for any information about the gîtes, weddings, catering, events,... We are happy to help you!

Bedankt voor je bericht. We komen zo snel mogelijk bij je terug!

Route 1 (onze aanrader)

Snelste en goedkoopste wat betreft péage via Brive en Périgueux.
Brussel-Parijs, daar staat dan Paris Est, Bordeaux. Goed opletten voor deze borden want soms staan ze nogal laat voor een bocht.
Dan is er bij Orléans (op ong. 130 km van Parijs) een kruising, richting Vierzon, Chateauroux, Limoges, Brive (je volgt nu richting Toulouse ipv. Bordeaux).

Je volgt tot in Brive, daarna richting Périgueux en de nieuwe autostrade op richting Bordeaux A89.

PAS OP!!!! (Je kunt er ook af bij Limoges ipv Brive, en dus met de routes nationales naar Périgueux rijden en vandaar af de N89 op richting Bordeaux, is korter in km maar daar doe je wel veel langer over, wij raden het NIET aan!)
 

Op de A89 Périgueux-Bordeaux: Afrit nr 12, Montpon

Bij afslag neem je rond punt richting Ste Foye La Grande. Dan moet je goed opletten: links heb je een chateau "La Tour" (op 700 m van de afrit!) en onmiddellijk rechts is er een ministraatje met een huis op de hoek (het is het eerste straatje na het ronde punt). Je volgt dat straatje tot aan een kruispunt, daar steek je de grote baan dwars over en rij je rechtdoor tot aan een T, daarnaar links en dan kom je voorbij (rechts) "Le Guinot". Dit traject (van de afrit van de autostrade tot bij ons) duurt ongeveer 10 minuutjes.

Als je voorbij de begraafplaats, de sapeurs-pompiers en het tennisveld in het dorp van St. Martin komt, ben je 100 meter te ver gereden...
 

Route 2

Goedkoopste optie en kortst in kilometers: via Poitiers, met 45 min. via de "route nationale".

Brussel-Parijs, daar staat dan Paris Est, Bordeaux, en in de volgende km'ers moet je goed die borden in t oog houden, want soms staan die nogal laat voor een bocht.

Bordeaux blijven volgen tot na Angoulème. Afslag bij Barbézieux-Saint-Hilaire. Daarna binnendoor richting Chalais, La Roche Chalais, Montpon.

Je komt aan in Montpon-centrum aan de lichten (bij tankstation), neem je naar links en dan eerste kruispunt naar rechts richting Ste Foye La Grande en richting oprit autostrade A89. Je rijdt over de spoorweg en neemt dan de straat schuin rechts. Na enkele kilometers staat er een bordje naar rechts St Martin de Gurson. Dit leidt over de autostrade en gedurende heel wat kilometers door bos en wei.... verder zie je een dorpje liggen en net voor het ‘centrum’ ligt "Le Guinot".
Als je voorbij de begraafplaats, de sapeurs-pompiers en het tennisveld in het dorp van St Martin komt, ben je 100 meter te ver gereden...
 

Route 3

Duurdere optie (en oppassen voor verkeer op ring van Bordeaux!!!): via Bordeaux

Brussel-Parijs, daar staat dan Paris Est, Bordeaux, en in de volgende km'ers moet je goed die borden in t oog houden, want soms staan die nogal laat voor een bocht.

Je volgt tot in Bordeaux, op de ring neem je richting Périgueux, Libourne, Bergerac. Dit is de nieuwe autostrade A89.

Op de A 89: Afrit nr 12, Montpon

Bij afslag, neem je rond punt richting Ste Foye La Grande. Dan moet je goed opletten: links heb je een chateau "La Tour" (op 700 m van de afrit!) en onmiddellijk rechts is er een ministraatje met op de hoek een huis (het is het eerste straatje na het ronde punt). Je volgt dat straatje tot aan een kruispunt, daar steek je de grote baan dwars over en rij je rechtdoor tot aan een T, daar naar links en dan kom je voorbij "Le Guinot" (rechts).

Als je voorbij de begraafplaats, de sapeurs-pompiers en het tennisveld in het dorp van St Martin komt, ben je 100 meter te ver gereden…
 

Met het vliegtuig

Met het vliegtuig op 1,5 uur: gunstige tarieven via Ryan Air op Bordeaux (Mérignac Airport 60min) of via Bergerac (30min) met Ryan Air of Transavia 
 

Met de trein

Met de Thalys, van Brussel tot Bordeaux op 6 uurtjes (vanaf 50 euro enkel).

 

Voor de Belgen: TGV vanuit Tourcoing naar Bordeaux! 4,5u reistijd en zéér goedkope tarieven (vanaf 10€ enkele rit!!!).

 

Check de app OUI.sncf , zeer handig om reistijden en tarieven te vergelijken.

 

Vanuit Bordeaux kan je de trein nemen tot in Montpon Ménestérol (14€, 50 min). Dan ben je op 10 minuutjes van Le Guinot!
 

  • Instagram
  • Facebook
bottom of page